Britten lopen om te flirten

Een kwart van de Britse lopers beweert te lopen om te kunnen flirten. Deze combinatie van flirting en running heeft ook een eigen naam meegekregen: flunning!

Meer dan één op drie Britse lopers probeert een gesprek aan te knopen met iemand van het andere geslacht. (foto cheetahgym)
Uit een Brits onderzoek onder duizend lopers en duizend onsportievelingen blijkt dat meer dan één derde van de lopers tijdens hun sportieve activititeit een gesprek probeert aan te knopen met iemand het andere geslacht.

Joggen blijkt bovendien de bedprestaties te verhogen. Eén op tien joggers heeft minstens één keer per dag seks. Onsportievelingen moeten het stellen met hooguit één keer per maand. 

Relatietherapeute en seksuologe Mieke Mievis bevestigt in Het Belang van Limburg dat mensen inderdaad steeds vaker in een sportvereniging op zoek gaan naar een partner. “Je hoeft niet te per se joggen, tijdens het snookeren of fitnessen kan je ook de liefde van je leven tegenkomen.”

Het grote voordeel is volgens haar de gezamenlijke interesse. “Wanneer je zelf sportief bent, kan je een passie delen. Dat schept een band”, aldus Mievis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?