Britse bobsleeër loopt op twee na snelste 100 meter ooit

Op een dag vind je de job van je leven. De Brit Joel Fearon komt er helaas voor hem wel een beetje laat achter dat hij beter voltijds topspurter in plaats van bobsleeër was geworden.

Joel Fearon (27) verbaasde het voorbije weekend vriend en vijand door op de Britse atletiekkampioenschappen in Bedford naar de zege te snellen op de 100 meter in 9.96. Slechts twee Britten liepen ooit sneller: Linford Christie (9.87) en James Dasaolu (9.91).

Dat is opvallend omdat Fearon ook deel uitmaakt van het Britse … bobsleeteam (viermansbob). In 2014 veroverde hij met zijn Britse makkers nog de vijfde stek op de Winterspelen in het Russische Sochi. Fearon ging destijds bobsleeën om zijn explosiviteit in het spurten te verbeteren, al leek er nooit een groot spurter aan hem te zijn verloren gegaan. Daardoor werd hij eigenlijk steeds bekender als bobsleeër in plaats van spurter. Na zijn race van afgelopen weekend zei hij ook dat hij zich vooral focust op de Winterspelen van 2018.

De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat hij op het WK atletiek van 2013 in Rusland deel uitmaakte van de Britse 4 x 100-ploeg. Hij kwam als reserveloper toen niet in actie. En ook op de Olympische Spelen in Rio zullen we hem niet op de piste zien. Hij kon zich niet kwalificeren voor de vierjaarlijkse sporthoogmis. Nochtans is er op deze planeet momenteel geen snellere Brit te vinden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.