Brit loopt dubbele marathon met koelkast op rug

Tony Phoenix-Morrison heeft opnieuw gestunt. 'Tony The Fridge' liep de London Marathon tweemaal ... met een koelkast van 42 kg op zijn rug. Bekijk de beelden!

Tony The Fridge was hiermee niet aan zijn proefstuk toe. In 2012 liep hij al eens dertig achtereenvolgende halve marathons en vorig jaar vervolledigde hij 40 marathons in evenveel dagen tijd. Dat allemaal met een koelkast op zijn rug, zijn manier om geld in te zamelen voor het goede doel.

Na zijn veertig opeenvolgende marathons kreeg Tony de raad om het wat kalmer aan te doen. Hij had immers last van … rugpijn. Toch kon hij het niet laten om afgelopen weekend in Londen samen met zijn 42 kg zware frigo een dubbele marathon te lopen.

Tony legde zondag de London Marathon af in een tijd van 6u11’57”. Lang genieten van zijn stunt was er niet bij, want de Brit nam meteen een trein terug richting startplaats om de marathon opnieuw te lopen. Oorspronkelijk was hij zelfs van plan geweest om in een tijdspanne van 24 uur vier keer 42,195 km te lopen, maar na twee marathons staakte hij ziek de strijd. Uiteindelijk was hij meer dan 26 uur onderweg. Gisterenmiddag werd hij door vrouw, kinderen en een hoop sympathisanten opgewacht aan de – toen al verlaten – finish.

Tony The Fridge kondigde ondertussen al aan dat het zijn laatste stunt is geweest. “Ik wou op deze gekke manier geld ophalen voor het goede doel en eer betonen aan sommige mensen. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat ook kan op een normale manier, door bijvoorbeeld cakes te bakken of een ‘gewone’ marathon te lopen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?