Breaking 3-deelnemer Tim: ‘7 kilo lichter dan ooit dankzij andere voeding’

Goed trainen is belangrijk om je doelen te bereiken. Maar het gaat nog beter als je ook op je voeding let. Dat weten ook de deelnemers aan het Breaking 3-project.

Energy Lab lanceerde vorig jaar het Breaking 3-project. Het doel is om tijdens de AG Antwerp Marathon of de marathon van Rotterdam de deelnemers aan het project de 42,195 km in minder dan 3 uur te laten lopen (of hun besttijd serieus te laten verbeteren). Een van hen is Tim Claes uit Duffel. Hij maakt op de website van Breaking 3 een tussentijdse balans op en heeft het onder meer over zijn achilleshiel: gezonde voeding.

Tim: “Voedingsdeskundige Jolien Lewyllie bracht me niet alleen bij hoe belangrijk voeding is, maar liet me ook voor het eerst bewust bezig zijn met sportvoeding. Zo stond ik voordien nooit stil bij wat ik moest eten op rustdagen. Of beter nog, wat ik tijdens de middag moest eten als ik nadien een loopje had ingepland. Er komt veel meer bij kijken dan ik voorheen dacht. Ik weeg momenteel liefst 7 kilogram lichter dan ik ooit heb gewogen en we legden samen de doelstelling op 97 kilogram tegen mijn moment de gloire, de AG Antwerp Marathon.”

Een ander aandachtspunt voor Tim, is zijn vochtbalans in evenwicht houden: “Ik verlies van nature enorm veel vocht tijdens het lopen, waardoor ik heel wat moet bijdrinken. Mijn focuspunt is dan ook het vochtverlies, en ik let extra op het eten voor, tijdens en na de marathontrainingen. Twintig minuten vóór een training drink ik alvast 500 ml water met daarin een elektrolytentablet en eet ik een koolhydraatrijke snack. Onderweg neem ik 1 liter isotone sportdrank mee, met Pitaya-smaak. Daarnaast neem ik ook nog een energiebar mee en een gel van rode vruchten. Ik moet toegeven dat de energiebars van SANAS gemakkelijk binnengaan en de verpakking gaat ook eenvoudig en snel open. Thuis aangekomen, drink ik meteen een herstelshake van 750 ml met chocoladesmaak en eet ik een extra yoghurtje. Ik ben er ongelooflijk mee bezig en door de positieve evoluties versterkt mijn goede gevoel.”

Het volledige interview met Tim lees je via de link hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?