Boutersem krijgt Finse piste en loopomloop

In Boutersem zijn de werken gestart voor de aanleg van een Finse piste. Er komt ook een loopomloop in de Vlaams-Brabantse gemeente.

De Finse piste wordt aangelegd naast de trage weg ‘Voetweg 41’ achter het rustoord van Roosbeek. De omloop zou eind maart klaar moeten zijn en is een initiatief van het gemeentebestuur van Boutersem, het Agentschap Natuur en Bos en loopclub Voetweg 41, die genoemd is naar de trage weg.

voorzitter Katleen Leemput van Voetweg 41, dat een zestigtal leden heeft, is in de wolken met de Finse piste. “Dat wordt een grote aanwinst voor ons. Als de vraag groot genoeg is, willen we hier een Start to Run cursus inrichten in het voorjaar. Ook voor de wekelijkse trainingen op dinsdag, donderdag en zondag kan er gebruik gemaakt worden van de piste”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Volgens schepen van Sport Günther Janssens komt er in Boutersem ook een vaste, afgepijlde loopomloop met twee verschillende parcours van 5 en 7,5 kilometer. Daarin zal de Finse piste opgenomen worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?