Boston Marathon heeft beste online reputatie

Uit de gegevens van Rankingz blijkt dat Boston de marathon heeft met de beste online reputatie. De New York City Marathon en de London Marathon volgen op twee en drie.

De website Rankingz weegt de reputatie van bepaalde merken tegen elkaar af op basis van een aantal aspecten: de prestaties van een website, de positie in de zoekmachines, hoe wordt er over geschreven op blogs en fora, hoe wordt er over ‘gepraat’ op Social Media en wordt er content van verstuurd of gedeeld.

In de praktijk wodt per merk een aantal ‘performance indicatoren’ gemeten, zoals de invloed van een merk (Klout-score), de ontwikkeling van de fan-base van een merk (Twitter, Facebook) en de ontwikkeling van de ‘buzz’ rondom of de ‘share of voice’ van een merk.

In de wekelijks geüpdatete ranglijst van marathons staat de Boston Marathon op één, voor de New York City Marathon en de London Marathon. De Rotterdam en Amsterdam Marathon staan respectievelijk op 21 en 24. Van Belgische marathons is (voorlopig) geen spoor in de top 30.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?