Bolt geeft Belgische jongeren sprintles

Usain Bolt was dinsdag in Brussel voor een persconferentie van de Belgacom Memorial Van Damme. Na afloop trok hij naar het Koning Boudewijnstadion om een 300-tal jonge Belgische sprinters tips te geven.

Usain Bolt trok anderhalf uur tijd uit voor de Belgische jongeren. (foto belga)

Bolt liep samen met de jongeren een rondje op de piste en gaf ze praktische tips om bijvoorbeeld sneller uit de startblokken te kunnen schieten, efficiënter het stokje door te geven tijdens een aflossingsloop en meer ontspannen te lopen.

Na afloop van de clinic reageerden de jonge atleten dolenthousiast. “Het is gewoonweg niet normaal”, zegt Charlotte Coenegracht in Gazet van Antwerpen. “Ik heb gewoon langs Usain Bolt gelopen vandaag. Het is echt heel erg overweldigend. Ik had nooit verwacht dat hij zo dichtbij zou komen. Hij is wel de snelste man van de wereld hé. Ik had het ook aan vriendinnen verteld dat ik hem zou ontmoeten en iedereen reageerde enthousiast.”

“Ik heb er wel naar uitgekeken”, geeft spurter Yann Bruylandts toe. “Het is toch wel speciaal, want Usain steekt er ver boven uit. Hij is heel ontspannen. Indrukwekkend gewoon.”

“Toen we samen liepen, ben ik bijna gevallen”, lacht Dennis Van Honste. “Het is tof om Usain eens in het echt te zien. Ik had verwacht minder van hem te zien, maar hij besteedde echt aandacht aan ons.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.