Bollen boven in Hasselt

Frank Bollen en Kim Geypen hebben de 30ste HBvL Dwars door Hasselt gewonnen. In totaal namen 11.300 lopers deel aan de zeven verschillende wedstrijden in de zonovergoten Limburgse hoofdstad.

Als laatste manche van de Partena Run Classics kon de HBvL Dwars door Hasselt 15 km opnieuw rekenen op een sterk deelnemersveld. Geen Alexander Diaz Rodriguez en Stefan Van den Broek, respectievelijk al zeker van de eerste en tweede plaats in het criterium, maar wel Tom Van Slambrouck die nog vol aan de bak moest om zijn derde plaats veilig te stellen.

Van Slambrouck kon een Limburgs feestje echter niet verhinderen. Al meteen na de start ging het kwartet Frank Bollen, Krijn Van Koolwijk, Geert Maes en Jeroen Hendrikx er immers genadeloos vandoor. Na 4 km schudde Bollen voor de tweede keer aan de boom, meteen goed voor de beslissende demarrage. “Ik heb mijn voorsprong dan gestaag kunnen uitbreiden”, doet de Bilzenaar het verhaal van zijn wedstrijd. “In de laatste twee kilometer was de marge ruim genoeg om het tempo wat te laten zakken en te genieten van het talrijk opgekomen publiek in het stadscentrum. Ik kreeg er zowaar kippenvel van.”

Bollen finishte in 45:41, goed voor zijn eerste zege in Hasselt. Krijn Van Koolwijk werd tweede op 12 seconden, Geert Maes maakte er op 20 seconden een volledig Limburgs podium van. Ook de nummer vier was met Jeroen Hendrikx een Limburger. Tom Vanslambrouck finishte als vijfde en eindigt zo als derde in het Partena Run Classics-klassement.

PRIMEUR VOOR GEYPEN

Bij de vrouwen geen Veerle Dejaeghere, de nummer één van de Partena Run Classics. Sigrid Vanden Bempt was vooraf al zeker van de tweede plaats in het criterium en verscheen ondanks wat trainingsachterstand toch aan de start. Samen met Kim Geypen en Karen Van Proeyen koos ze van bij de start het hazenpad. Na 10 km zette Geypen een versnelling in die alleen Van Proeyen min of meer kon beantwoorden. Ze bleef tot op het einde de hete adem in de nek voelen, maar haalde het uiteindelijk wel in 53:13. Van Proeyen en Vanden Bempt vervolledigden het podium.

“Omdat Karen zolang bleef aanklampen, heb ik nooit rust gekend”, aldus Geypen. “Dit was dan ook geen eenvoudige wedstrijd voor mij, want ik train nooit specifiek op deze afstand. Maar het was de moeite waard: ik win mijn eerste manche in de Partena Run Classics en word meteen derde in het eindklassement. Dat was mijn doel vandaag.”

WIELEMIE HULDIGT HANDBIKERS 

Naast de HBvL Dwars door Hasselt 15 km waren er nog zes andere loopwedstrijden met in totaal liefst 11.300 deelnemers. De handbikers kwamen naar goede gewoonte aan hun trekken op de Memorial Fernand De Bolle, die net als vorig jaar gewonnen werd door de Luikenaar Jean-François Deberg. Greet Balemans was de snelste bij de vrouwen. Ze werden op het podium gehuldig door niemand minder dan Marieke Vervoort, die haar gouden en zilveren medaille van op de Paralympics nog eens aan het grote publiek toonde. “Ik vind het altijd geweldig om aanwezig te zijn bij een evenement als dit dat handbikers een warm hart toedraagt. Hier mogen veel andere organisatoren een voorbeeld aan nemen”, aldus Wielemie.

Op de Run Hasselt 10 km ging de zege naar Kim Bosmans en de Nederlander Ricardo Floris. De Start to Run 5 km werd gewonnen door Laurens Vanderlinden en Christel Stassen. Exclusief voor de vrouwen was er over dezelfde afstand een Knack Weekend Ladies Run, die gewonnen werd door Jitte Cosemans. Lucas Schoofs en Lotte Scheldeman ten slotte waren de laureaten op de Jogging 3 km. Ook de allerkleinsten kwamen weer aan hun trekken op de Chiquita Kids Run.

De volledige uitslagen van HBvL Dwars door Hasselt zijn exclusief terug te vinden in Het Belang van Limburg op maandag 8 oktober. Vanaf dinsdag 9 oktober zijn ze ook terug te vinden op www.dvvrunningtour.be

HBvL Dwars Door Hasselt 15 km
Mannen:
1. Frank Bollen 45:41
2. Krijn Van Koolwijk
3. Geert Maes

Vrouwen:
1. Kim Geypen 53:13
2. Karen Van Proeyen
3. Sigrid Vanden Bempt

Memorial Fernand De Bolle 15 km (handbikes)
Mannen:
1. Jean-François Deberg
2. Stefaan Vanhaverbeke
3. Nico Felies

Vrouwen:
1. Greet Balemans
2. An De Raeymaecker

Run Hasselt 10 km
Mannen:
1. Ricardo Floris 31:28
2. Vincent Nardozza
3. Cedric Hauben

Vrouwen:
1. Kim Bosmans 35:42
2. Mieke Gorissen
3. Vasilia Gounakis

Start to Run 5 km
Mannen:
1. Laurens Vanderlinden 15:35
2. Lennert Vanbrusseghem
3. Chiel Poffé

Vrouwen:
1. Britt Lens
2. Leen Schildermans
3. Jill Pauwels

Knack Weekend Ladies Run 5 km
1. Jitte Cosemans 19:59
2. Wendy Quadflieg
3. Heleen Helsen

Jogging 3 km
Mannen:
1. Lucas Schoofs 09:17
2. Dieter Kersten
3. Toon Miermans

Vrouwen:
1. Lotte Scheldeman
2. Ruth Nijssen
3. Evi Claesen

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?