Blije loopsters veroorzaken storm aan kritiek

Vorige week zondag kwamen de zussen Anna en Lisa Hahner samen over de streep bij de olympische marathon in Rio. En toch verging het lachen de Duitse dames snel.

Anna en Lisa Hahner zijn een identieke tweeling en zorgden in Rio voor een uniek gegeven door hand in hand de finish van de olympische marathon te overschrijden. Voor beide dames een ongelooflijk moment na 2 uur en 45 minuten lopen.

En net die tijd zorgt ervoor dat het mooie moment in Rio een wat bittere nasmaak krijgt. Want die 2 uur en 45 minuten ligt liefst 21 minuten boven hun besttijd. Ze eindigden dan ook pas op plaatsen 81 en 82. Ruim achter Veerle Dejaeghere (47ste) en Manuella Soccol (74ste) en net voor Els Rens (84ste).

Bij de Duitse atletiekbond konden ze er niet mee lachen dat de zussen na zo’n prestatie al lachend over de streep kwamen. “Het leek alsof ze er een pleziertochtje hadden opzitten”, vertelde Thomas Kurschilgen, de sportief directeur van de Duitse atletiekbond. En ook in de Duitse pers werd dit moment niet op gejuich onthaald. Samen over de streep komen, is iets voor een lokale wedstrijd, niet voor de Olympische Spelen, klinkt het.

Anna en Lisa reageerden ondertussen via Facebook: “Onze rangschikking was niet degene waarop we hadden gehoopt. We zijn niet tevreden, maar het blijft wel een van onze beste sportmomenten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?