Blessure houdt Marathonman niet tegen

Een blessure leek afgelopen weekend roet te gooien in de wereldrecordpoging van Stefaan Engels. Toch zal hij vanaf zaterdag proberen om 8 dagen op rij 100 km te lopen.

Engels begon op 1 mei met een marathon en wou elke dag stelselmatig de afstand opdrijven. Zo zou hij goed ‘warmgelopen’ zijn tegen 24 mei, de dag waarop zijn wereldrecordpoging om 8 dagen op rij 100 km te lopen zou starten. Afgelopen zaterdag moest hij echter geblesseerd afhalen op een van zijn voorbereidingstochten. Engels had toen in 17 dagen al 1.001 km gelopen.

Even werd gevreesd voor het einde van zijn wereldrecordpoging, nog voor die goed en wel begonnen was. Maar onderzoek heeft nu uitgewezen dat Marathonman ‘slechts’ een spierkater heeft. “De spier die de voet opheft is overbelast”, legt Engels uit in Het Nieuwsblad. “Door mijn conditie zal dat echter snel verholpen zijn. Ik kreeg massage en kine, en vanaf vandaag loop ik 10 kilometer.”

Engels kan dus zaterdag gewoon beginnen aan zijn wereldrecordpoging. Hij zal de 8 keer 100 km lopen rond de Watersportbaan in Gent. “Dokters zeggen dat ik daar perfect toe in staat ben. Met wat ik de voorbije dagen heb gelopen, heb ik zeker een goede fysiek opgebouwd. Ik zal dagelijks zowat 11 uur lopen. Iedereen is uiteraard welkom een eindje mee te lopen. Ik kan wel wat steun gebruiken.”

Alleen zondag maakt Engels een uitzondering op zijn schema. “Dan loop ik de laatste 10 kilometer mee met de Stadsloop De Gentenaar. Dat lijkt mij leuk. Het gevolg is wel dat ik om 15 uur moet kunnen starten, en dat ik dan dus al 90 kilometer gelopen moet hebben. Ik zal dus om 5 uur ’s ochtends starten. Ik heb de vroege.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?