‘Blade Runner’ mist laatste kans op limiet

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, die met twee protheses loopt, heeft woensdag zijn laatste kans gemist om zich voor de Olympische Spelen van Peking te plaatsen.

Oscar Pistorius baalt. (foto belga)
In het Zwitserse Luzern liep Pistorius de 400 meter in 46.25, een persoonlijk record, maar nog steeds boven de gevraagde limiet van 45.55.

De 21-jarige Pistorius kan er in Peking nog wel bij zijn als lid van het Zuid-Afrikaanse estafetteteam. Pistorius ligt in balans met een andere atleet, maar in Zuid-Afrika is de druk van het publiek groot om voor ‘The Blade Runner’ te kiezen.

De Internationale atletiekfederatie IAAF ziet de aan beide benen geamputeerde atleet liever niet in Peking. Volgens de IAAF kunnen de carbonprotheses van Pistorius voor zijn concurrenten een gevaar op blessures vormen.

Eerder had de IAAF al beslist dat Pistorius niet aan de Olympische Spelen kon deelnemen omdat de protheses hem een voordeel tegenover normaalvalide atleten zouden bezorgen. Pistorius vocht dat echter aan en kreeg gelijk voor het Internationaal Sporttribunaal TAS, dat de beslissing van de IAAF vernietigde.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?