Black Friday: profiteer ook als loper van grote kortingen

Op vrijdag 24 november is het Black Friday. En daar kan je ook als loper wel bij varen.

Hoor je het in Keulen donderen als je collega op het werk over ‘Black Friday’ begint? Zo vreemd is dat niet. Vergelijk het een beetje met Halloween. Ook dat concept was in ons land tot voor enkele jaren niet zo populair en bekend, maar waaide inmiddels goed en wel over vanuit Amerika. Black Friday lijkt net diezelfde weg op te gaan.

Het belangrijkste van die dag is makkelijk samen te vatten: veel winkels – en dus ook steeds meer in ons land – geven op die dag (grote) kortingen. En daar kan je ook als loper van profiteren. Het loont vrijdag zeker de moeite om (online) te speuren naar kortingen op loopkleding, gps-horloges, gadgets, … Google is daarbij een van je beste vrienden.

Niks met Europa te maken

Mogelijk ben je nu reeds aan het googelen, op zoek naar een leuk loperscadeau voor jezelf of iemand anders. Maar toch nog even zeggen waarom je morgen een slag kan slaan. Zoals eerder aangehaald: we danken dat aan de Amerikanen, want Black Friday is een gevolg van Thanksgiving. Op de laatste donderdag van november vindt dat familiefeest plaats en herdenken de Amerikanen de Pilgrim Fathers, hun avontuurlijke stichters. Misschien doet het een belletje rinkelen als we zeggen dat de gevulde kalkoen tijdens dat feest een prominente rol vertolkt.

In de States openen de grote winkelketens hun deuren ook in de nacht van Thanksgiving, een soort officieuze start voor de eindejaarskoopjes. En wanneer de beste koopjes gebeurd zijn, proberen ze de overschot te verkopen door fikse kortingen te geven. En daar komen natuurlijk veel mensen op af, waardoor de winkelstraten ‘zwart zien van het volk’. Black Friday heeft dus eigenlijk helemaal niks te maken met onze contreien, maar je portefeuille zal dat niet erg vinden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?