Bizar: snelste Belg aan finish is geen Belgisch kampioen marathon

In het Nederlandse Eindhoven vond zondag de jaarlijkse marathon plaats. Een wedstrijd die ook het decor was van het Belgisch kampioenschap. Het werd een ... Belgenmop.

De Keniaan Festus Talam haalde het in de marathon van Eindhoven na een spannende strijd met zijn landgenoot Felix Kirwa. Met een tijd van 2u06’13” verbeterde de winnaar van vorig jaar trouwens zijn persoonlijk record.

Dennis Laerte, de man die in ons magazine al uitlegde hoe je spierpijn zelf kan behandelen, kwam als negende over de finish. Hij klokte af na 2u16’19” – een nieuw pr – en was de eerste Belg van het marathonveld. Aangezien de marathon in Eindhoven ook dienst deed als het BK marathon zou je denken dat Laerte ook gewoon de Belgische titel kreeg. Maar je voelt hem al komen … Dat gebeurde niet. Die Belgische titel was voor Gerd Devos, dertiende in 2u22’04” en trainingsmakker van Laerte.

Inschrijven

Wat was er nu gebeurd? Laerte wilde eigenlijk deelnemen aan de marathon van Berlijn van enkele weken geleden, maar haakte af omdat hij ziek was. Omdat hij al die trainingsarbeid niet zomaar wilde weggooien, schreef hij zich in voor het evenement in Eindhoven. Maar meedoen aan het Belgisch kampioenschap kon toen niet meer. De inschrijvingen waren ruim op voorhand al afgesloten. En zo gebeurde het dus dat de snelste Belg op het Belgisch kampioenschap marathon geen Belgisch kampioen werd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.