Binnenkort je eerste trail? Zo bereid je je voor

Over twee maanden staat de 40ste editie van de Decathlon Crêtes de Spa op het menu. Vier jij er je traildebuut? Hou dan wel rekening met enkele zaken.

In ons januarinummer blikken we uitgebreid vooruit op de 40ste Decathlon Crêtes de Spa, een evenement dat voor de gelegenheid ook toegankelijk is voor wandelaars. De wedstrijd in de prachtige Ardennen is een garantie op afzien, maar op op genot. Met dank aan het uiterst fraaie decor.

In die vooruitblik (nu te vinden in het januarinummer in de winkel of hier digitaal te raadplegen) zetten we ook enkele trailtips voor beginners op een rij. Daarvoor klopten we aan bij ervaren trailloper Martino Corneillie. Voor de lezers van deze website heeft Martino alvast een goede raad in huis: “Vele startende lopers zijn na hun eerste trail ontgoocheld: aan de eindmeet is hun gemiddelde tempo veel lager dan tijdens een wedstrijd op de weg. Als beginnende trailloper moet je daarmee leren leven. Het parcours is vaak moeilijker dan op de weg, waardoor het onmogelijk is om hetzelfde tempo te ontwikkelen. Start met een kleine trail en ontdek de zwaarte van zulke wedstrijden.”

Zeker met die laatste zin in het achterhoofd is de Decathlon Crêtes de Spa geen slechte keuze voor beginners. Behalve de zwaardere trails van 55 en 21 km, is er ook een trail over 10 kilometer. Meer info over de jubileumeditie vind je hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?