Bijna 100-jarige wandelt 14 miljoen bijeen voor zorgsector

De 99-jarige Tom Moore, een Britse oorlogsveteraan, is een echte held. Hij wandelde meer dan 14 miljoen euro bijeen... met zijn rollator in zijn achtertuin!

Tom Moore, een gepensioneerde kapitein uit Yorkshire (Verenigd Koninkrijk) die diende tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt op 30 april 100 jaar. Hij wilde koste wat het kost iets terugdoen voor de zorgverleners in zijn land, die het momenteel heel zwaar hebben door het coronavirus. “Zij zijn altijd zo vriendelijk en positief. En ik kreeg zelf de allerbeste zorgen toegediend tijdens mijn kankerbehandeling en toen ik in het ziekenhuis lag voor mijn gebroken heup,” aldus Moore.

Zijn oorspronkelijke doel was om 1.000 pond (1.146 euro) in te zamelen voor de zorgverleners. Dit zou hij doen door in zijn eigen tuin 100 toertjes van 25 meter (10 keer heen en weer in de achtertuin) te stappen met z’n rollator, en dit voor zijn honderdste verjaardag eind april. Dat doel behaalde hij snel en zijn actie werd gretig opgepikt door de media. Op die manier ontving hij heel wat gulle schenkingen, van meer dan 600.000 mensen wereldwijd!

Moore was zodanig overdonderd door het succes van zijn inzamelactie dat hij besloot om te blijven stappen. Gisteren, 16 april 2020, liep hij zijn laatste rondje. Hij haalde uiteindelijk 12 miljoen pond (zo’n 14 miljoen euro) op. Hij eindigde zijn wandeling in blazer, inclusief onderscheidingen. “We moeten blijven doorgaan en geloven in een mooie toekomst, zoals we in het verleden al veel problemen hebben gehad en ze altijd hebben overwonnen. Dat zal nu ook weer gebeuren, we kunnen dit samen aan!” aldus de kranige oud-strijder.

Bekijk zeker ook het filmpje hieronder!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?