Bewezen: je vrienden zetten je aan om (beter) te lopen

Deel jij al je looptochten op sociale media? Doe je dit via je fitnesstracker, zodat iedereen je gegevens kan aflezen? Dit wil zeggen dat jij waarschijnlijk al enkele medelopers gemotiveerd hebt.
Onderzoekers van MIT (Massachusetts Institute of Technology) hebben onderzoek gedaan naar deze posts en kwamen tot de conclusie dat ze aanstekelijk werken. Dit werd gepubliceerd in Nature Communications. Ze volgden vijf jaar lang fitnesstrackers op de voet. Hieruit concludeerden ze dat lopers die trackers gebruiken om naar hun social media accounts te linken, een nieuw pad van lopers achter zich laten.
Ze verzamelden informatie van trackers als Fitbit en Garmin van gebruikers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Hierbij was het vooral belangrijk wie zijn data ook deelde op sociale media. Hieruit blijkt dat mensen die de data van hun vrienden zien, zelf ook aangezet worden om (meer) te lopen. Lopers die zien dat hun vrienden data posten, willen dan ook beter en sneller zijn dan hun andere vrienden.
Er zijn ook meer mannen die meer gingen lopen nadat ze hun mannelijke én vrouwelijke vrienden zagen lopen, vrouwen zagen enkel andere vrouwen als concurrentie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?