Bevoorrading met Brugse Zot op Dwars door Brugge

Brouwerij De Halve Maan is de nieuwe presenting partner van Dwars door Brugge. Hierdoor zullen de deelnemers aan de 15 km tijdens de wedstrijd kunnen proeven van het Brugse Zot-bier.

De Brouwerij De Halve Maan presenteert vanaf dit jaar Dwars door Brugge. Dat is bekendgemaakt op een persontmoeting in de brouwerij, die de enige is in het hartje van Brugge en ook op het parcours ligt van de 5 km van het grootste loopevenement in de Breydelstad.

Dwars door Brugge krijgt er meteen een unieke attractie bij: bevoorrading met bier op het parcours! De deelnemers (18+) aan Dwars door Brugge 15 km zullen 500m voor de finish een proevertje krijgen van Brugse Zot. Dat smaakt natuurlijk naar meer en daarom krijgen ze ook nog een bon die ze aan de drankenstanden kunnen omruilen voor een gratis Brugse Zot.

‘SYMPATHIEK MERK, SYMPATHIEK EVENEMENT’

“Net als de start van de Ronde van Vlaanderen zijn wij heel erg blij met een sportevenement als Dwars door Brugge in onze stad”, vertelde de Brugse burgemeester Renaat Landuyt, die ook meegaf dat hij zich probeert klaar te stomen voor de 5 kilometer op 5 mei. “Ik vind het partnership tussen Dwars door Brugge en Brouwerij De Halve Maan erg belangrijk, aangezien het hier gaat om een écht Brugs bedrijf.”

“Wij zijn een sympathiek merk en Dwars door Brugge is een sympathiek evenement”, vulde Managing Director Xavier Vanneste van Brouwerij De Halve Maan aan. “Dwars door Brugge is meer dan een loopwedstrijd alleen, het is uitgegroeid tot een heus volksfeest en daar willen wij graag aan bijdragen. We zullen er ook voor zorgen dat er op acht plaatsen langs het parcours animatie wordt voorzien.”

MEER DAN 7.000 LOPERS OP 5 MEI

Dwars door Brugge vindt dit jaar plaats op zondag 5 mei. Naast Dwars door Brugge over 14,7 en 4,7 km is er ook opnieuw een Chiquita Kids Run over 1,3 km. De finishlijn ligt telkens in Scholencampus Ter Groene Poorte.

De wedstrijd is de op vier na grootste massaloop van het land en maakt deel uit van de DVV Running Tour. Er worden op 5 mei meer dan 7.000 lopers verwacht. Dat is maar liefst een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

Elke loper die zich voor 15 april online of via groep inschrijft, krijgt een gepersonaliseerd startnummer met zijn/haar naam. De ideale manier om veel aanmoedigingen te krijgen en ook leuk om mee naar huis te nemen als souvenir. Renaat Landuyt en Xavier Vanneste kregen alvast een symbolisch startnummer mee naar huis.

Online inschrijven kan nog tot en met 22 april. Tot en met 28 april kan je daarvoor terecht in Running Centre Hulst en nog tot en met 2 mei in Running Centre Brugge. Ook op 5 mei zelf kan je nog inschrijven in Scholencampus Ter Groene Poorte.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?