Betalen voor rondjes op de piste

Steeds meer meer steden laten lopers betalen om rondjes te malen op de atletiekpiste. Zo hebben ze een betere controle op de gebruikers. Ook Geraardsbergen voert binnenkort een betalend badgesysteem in.

De sintelpiste in Geraardsbergen ligt er momenteel erg slecht bij. Daarom is er vanaf volgende maand een grondige renovatie gepland. Dit tot grote vreugde van de vele gebruikers en niet in het minst de leden van Atletiekclub Geraardsbergen. “Nu staat de piste bij de minste bui onder water. Dan moeten onze jongeren uitwijken naar het voetbalveld en trekken de senioren naar de Gavers”, zegt secretaris Erik Leers in Het Laatste Nieuws.

Wie na de opknapbeurt rondjes wil komen lopen in het Stedelijk Sportstadion zal daar wel voor moeten betalen. De piste zal immers enkel nog toegankelijk zijn met een badge, die te koop is bij het stadsbestuur. “Zo’n badge houdt mensen met minder goede bedoelingen weg”, zegt schepen van Sport Véronique Fontaine. “De badge zal zo’n 10 tot 15 euro per jaar kosten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?