Bertem krijgt atletiekpark

Bertem beschikt binnenkort over een gloednieuwe infrastructuur voor atleten. Er wordt geen stadion gebouwd, maar wel een heus atletiekpark.

Het atletiekpark komt op het huidige voetbalterrein van liefhebbersploeg de Volle Pot langs de Blokkenstraat in de Bertemse deelgemeente Korbeek-Dijle. De plannen zijn klaar en het kostenplaatje is met 150.000 euro rond. Eind dit jaar moet het park klaar zijn.

Inwoners van Bertem en omstreken moesten bij gebrek aan en sportveld voor atleten en recreatieve sporters al uitwijken naar Leuven om op een piste te kunnen lopen of joggen. Met de bouw van een atletiekpark komt daar nu verandering in.

“Omdat we ons de komende jaren volop willen inzetten voor jeugd en sport, gaan we een park ontwikkelen waar zowel de recreatieve als de professionele sporter aan zijn trekken komt”, zegt sportschepen Joël Vander Elst in Het Laatste Nieuws. “Ook onze jeugdverenigingen en senioren zullen er welkom zijn. Dat betekent dat er naast professionele atletiekinfrastructuur ook ruimte is voor een Finse piste in en rond het terrein.

Het huidige voetbalterrein van de Volle Pot zal een heuse gedaanteverwisseling ondergaan. Dankzij de honderdmeterbaan (met professionele sportvloer), verschillende zones voor de verspringers, kogelstoters, speerwerpers en hoogspringers, en een Finse piste wil Bertem er dan ook een echt ontspanningspark van te maken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?