Bertels wint dertigste editie Abdijentocht

Jelle Bertels heeft net als vorig jaar de Abdijentocht op zijn naam geschreven. Sigrid Vanden Bempt was de beste vrouw. In totaal verschenen 3600 sportievelingen aan de start in Averbode, een nieuw record!

Aangezien Bertels ook vorig jaar de beste was, stond hij dit jaar als topfavoriet aan de start. Hij loste de verwachtingen uitstekend in en kwam als eerste over de meet in 51’28”. Een kleine minuut later volgde thuisloper Thomas Tys in 52’19”. Pieter De Wulf eindigde derde op vier seconden van Tys. Hij liet een tijd van 52’25” optekenen.

“Ik maakte er bewust een harde wedstrijd van”, aldus winnaar Jelle Bertens onmiddellijk na de finish. “Ik gaf meteen het volle pond om zo snel mogelijk alleen te lopen. Dat is mij goed gelukt. Eenmaal er een kloof was moest ik de gewoon de kilometers aftellen.”

Bij de vrouwen was topfavoriete Sigrid Vanden Bempt het beste. Zij won in 59’25”. Gwendolyn De Deyne werd tweede in 1u02’16”. Het podium werd vervolledigd door Miek Fabré. De loopster kwam binnen na 1u03’31”.

In het zog van de toppers tekenden ook heel wat recreatieve lopers present. Ongeveer 2400 lopers genoten van de 16 kilometer onverharde boswegen tussen Domein De Vijvers in Averbode naar het Sporta-centrum in Tongerlo. De zachte temperatuur en perfecte organisatie zorgden voor uitstekende loopomstandigheden. Voor deelnemer Dietrich Vandenrijt was het zijn eerste deelname ooit aan de Abdijentocht, maar zeker niet zijn laatste. “De Abdijentocht is een prachtige jogging. Het onverharde terrein en de prachtige bossen zorgen voor een ontspannen trainingsgevoel. Uiteraard is ook de gratis Tongerlo op het einde een extra motivatie.”

In de voormiddag kregen ook wandelaars de kans om deel te nemen aan de Abdijentocht. Zo een 1200 wandelaars namen deel. In totaal was de dertigste Abdijentocht goed voor een record aantal deelnemers van 3600 personen.

Abdijentocht 2012
Uitslag mannen:

1. Jelle Bertels in 51’28"
2. Thomas Tys in 52’19"
3. Pieter De Wulf in 52’25"

Uitslag vrouwen:

1. Sigried Vanden Bempt in 59’25"
2. Gwendolyn De Deyne in 1u02’16"
3. Miek Fabré in 1u03’31"

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?