Bergen opent DH Urban Trail Series

Na Antwerpen en Brugge krijgt ook Bergen een eigen Urban Trail. De eerste van de drie manches van de gloednieuwe DH Urban Trail Series vindt plaats op zondag 12 oktober 2014. De inschrijvingen zijn vanaf nu geopend!

Een Urban Trail is een ideale mix van sport, toerisme en cultuur. Sportievelingen krijgen de kans om een stad op een andere manier te leren kennen. Dat het concept aanslaat bewijzen de Urban Trails in Antwerpen en Brugge, die ruim op voorhand uitverkocht waren. Bergen wordt op zondag 12 oktober gastheer van de eerste Urban Trail in Wallonië. Later zullen nog twee manches van de DH Urban Trail Series bekendgemaakt worden.

Het parcours van ongeveer 10 km door het centrum van Bergen wordt pas later vrijgegeven. “Momenteel zijn we daarover nog in onderhandeling met de stad en de politiediensten. Waarschijnlijk zullen het stadhuis en de Grote Markt in het parcours opgenomen worden, net zoals heel wat musea, historische gebouwen, pleinen en tuinen”, zegt Guillaume Jamart van organisator Golazo sports.

Pascal Lafosse, Bergens schepen van Sport en Mobiliteit, is trots dat zijn stad de gastheer mag zijn voor de eerste manche van de DH Urban Trail Series. “Dit evenement is perfect als aanloop naar Bergen Culturele hoofdstad van Europa 2015. De Mons Urban Trail is een unieke gelegenheid om deel te nemen aan een culturele ontdekkingsloop in een gemoedelijke en ontspannen sfeer.”

De inschrijvingen van de Mons Urban Trail zijn vanaf nu geopend. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om bovenop hun inschrijving een extra bedrag te storten als ondersteuning voor Plan België. Leuk detail: bij het startnummer is een technisch loopshirt en een ontbijt na de wedstrijd inbegrepen. Het deelnemersaantal wordt gelimiteerd op 4.000. De vroege inschrijvers krijgen de beste plaatsen in de startboxen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?