Bergbeklimmer wordt ultraloper

Wim Smets beklom al de zeven hoogste toppen van elk continent, maar nu is hij aan een nieuwe uitdaging toe. De 46-jarige Rumstenaar bereidde zich met de Sahara Marathon voor op de Roving Race in Madagascar.

Smets is een ervaren bergbeklimmer. Hij beklom niet alleen de 7 Summits, de hoogste toppen van elk continent, maar heeft sinds vorig jaar als enige Belg ook vijf 8.000’ers op zijn palmares. Dit jaar zoekt hij echter een andere uitdaging, met name in het ultralopen.

Smets neemt in april deel aan de Madeira Ultra Trail, goed voor 115 kilometer in 30 uur tijd. In september volgt dan de 250 km lange Roving Race in Madagascar die hij in zeven dagen tijd moet beëindigen. En dat voor iemand die in het verleden niet meer dan 5 of 10 km liep om de fysiek op peil te houden voor het bergbeklimmen…

Als voorbereiding nam de Rumstenaar deel aan de Sahara Marathon, een tocht van 42 km tussen verschillende vluchtelingenkampen in Algerije. “Het was loodzwaar en ik ben énorm diep moeten gaan. Het was tussen de 25 en 30 graden warm, maar de volle zon op het zand maakt de gevoelstemperatuur hoger en het zand gloeide onder mijn voeten”, zegt hij in Gazet van Antwerpen.

“Mijn eerste 21 kilometer gingen heel goed, daarna moest ik vertragen tot ik uiteindelijk bijna wandelde. In totaal deed ik 6 uur over de tocht, de winnaar werkte de 42 kilometer af in 2 uur en 52 minuten. Hoewel ik zwaar op mijn tanden moest bijten, heb ik de smaak te pakken.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?