Belgische wint Trans Britain in recordtijd

Thalia Van Acker heeft de Trans Britain gewonnen in een recordtijd. De 25-jarige Eeklose liep de zes marathons door berg en dal in evenveel dagen in 48u54:23.

Thalia won de Trans Britain in een recordtijd. (foto het nieuwsblad)
Slechts twaalf deelnemers liepen de derde editie van de Trans Britain uit. De zwaarste storm in Groot-Brittannië in 15 jaar maakte de zesdaagse wedstrijd van Schotland naar Wales over 251 kilometer – goed voor een marathon per dag – dan ook nog een stuk zwaarder.

“Ik heb mezelf ingeschreven zonder veel nadenken”, zegt Thalia in Het Nieuwsblad. “Ik heb een doel nodig om naar toe te leven. Elke dag werken en thuiskomen is niks voor mij. Zodra ik me had ingeschreven, in februari, ben ik beginnen trainen, zes dagen per week, vier tot vijf uur per dag na het werk. Veel tijd had ik niet over voor andere dingen, maar ik moest ervoor gaan.”

De wedstrijd op zich is al loodzwaar, maar de stormachtige weer en het feit dat de deelnemers hun eigen materiaal moeten meedragen naar de finish maakt het nog een stuk erger.

“In het begin heb ik heel veel gelopen, maar naar het eind toe was het keihard zwoegen en veel wandelen. Ik heb het allemaal een beetje onderschat, maar ik heb het gehaald. Mijn voeten zijn volledig opgezwollen. Goed dat ik maandag nog een dagje vrij heb”, zegt het personeelslid van de sportdienst van Eeklo.

Thalia bereikte Wales niet alleen als snelste vrouw, ze klokte ook nog eens de beste tijd ooit. Bij haar thuiskomst wachtte haar nog een verrassing. Haar vriend Michael vroeg haar immers ten huwelijk. “Volgende zomer gaan we trouwen. Maar voor het zover is, ga ik nog voor een andere uitdaging, nu de Trans Britain erop zit.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?