Belgische topatleten gezicht van JBC-collectie

De Belgische kledingketen JBC lanceert met Cradle to Cradle een ecologisch verantwoorde sportcollectie. Sven Nys, Kim Clijsters, Evi Van Acker en Hans Van Alphen zijn de gezichten van de collectie.

JBC lanceert als eerste Belgische kledingketen een Cradle to Cradle collectie. Deze collectie is een eerste stap in JBC’s langetermijnplan om kleding te ontwikkelen waarbij alle gebruikte materialen zonder kwaliteitsverlies opnieuw gebruikt kunnen worden. De unieke REVIVE-lijn bestaat uit kleding voor de recreatieve sporter.

De collectie bestaat uit dertien kledingstukken voor de amateursporter. Er zijn zeven items voor dames en zes voor heren. CEO Bart Claes: “JBC heeft een erg brede collectie, maar nog geen ruim aanbod in sportieve kledij. We vonden het een logische keuze om bij deze collectie – die in het teken staat van duurzaamheid – de focus te leggen op gezondheid en sporten”

“De topatleten die model staan voor deze collectie hebben een voorbeeldfunctie voor heel wat jongeren”, vertelt CEO Bart Claes. “En ze geven de fakkel door aan die jongeren. Het gesloten kringloop- of ‘upcycle’-idee komt ook daar in terug. De kennis van de atleten wordt doorgegeven, zodat er voor de toekomstige generaties niks verloren gaat.”

Tienkamper Hans Van Alpen is een van de gezichten van de collectie. “Sinds ik zelf papa ben geworden, ben ik gevoeliger voor toekomstige generaties. Een ‘no-waste’-collectie zoals REVIVE vind ik dan ook een heel mooi initiatief. Kim Clijsters is ook helemaal gewonnen voor de collectie. “Ik probeer mijn kindjes te leren dat alle beetjes helpen en dat we samen een verschil kunnen maken.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.