Belgische sportmodemerk RectoVerso introduceert hoogwaardige compressie met de RV-ELITE

Twee jaar na de succesvolle lancering van hun athleisure wear-merk RectoVerso, is Liebaert Textiles uit Deinze terug met een ander revolutionair merk: RV-ELITE. Het merk focust op hoogwaardige compressieleggings en -shorts en baseerde zich daarvoor op meer dan een eeuw aan expertise in elastische compressiestoffen en 5 jaar onderzoek samen met de Universiteit Gent.

RectoVerso creëert sportkleding die zowel mooi als functioneel is. Met de introductie van de RV-ELITE bevestigt het merk – tevens 100% made in Belgium – opnieuw veel meer te zijn dan enkel een ‘stijlvolle’ sportkledingfabrikant. Het onderzoek dat aan de basis lag van de RV-ELITE werd uitgevoerd door Prof. Dr. Jan Boone van het Sports & Science instituut Jacques Rogge van de Universiteit Gent, één van de top 10 sport- en wetenschapsuniversiteiten in de wereld.

Verbeterde loopeconomie & minder spierpijn

Het onderzoek was voornamelijk gericht op lopers en er werden vijf verschillende compressiecondities getest. Zowel subjectieve als fysiologische parameters werden geregistreerd. De resultaten van het onderzoek toonden aan dat de RVE-technologie een aanzienlijke impact heeft op het verbeteren van de prestaties en het verbeteren van de recuperatie. Meer specifiek werden de volgende resultaten behaald:

– Gemiddelde toename van de loopeconomie met 5%
– Afname in Rate of Perceived Exertion (de waargenomen inspanning)
– Gemiddelde afname CK waarden van 20% (de CK-waarden in het bloed worden beschouwd als een indirecte indicator van spierschade)
– Afname in DOMS (de pijn en stijfheid in de spieren enkele uren tot dagen na een inspanning)

Het product bereikt volgens RectoVerso zijn revolutionair karakter door de combinatie van een unieke Weftlock stof, een speciaal ontwikkeld design en een gepatenteerd compressieprofiel. De RV ELITE komt in twee edities:

1. De RVE-STANDAARD: na het doorlopen van een compressieprofielanalyse (een proces dat plaatsvindt in het RVE-lab in Deinze) weten sporters welke maat hen een compressieverhouding biedt die zo dicht mogelijk bij het RVE-compressieprofiel ligt.

2. De RVE-FULL CUSTOM: de compressielegging of -short wordt volledig op maat gemaakt voor sporters die het volledige potentieel van de RVE-technologie willen ervaren. Het RVE-team zal het patroon van het product aanpassen aan de exacte afmetingen van de sporter om die het exacte RVE-compressieprofiel te bieden.

De RVE-technologie wordt al gebruikt door topsporters in verschillende disciplines, variërend van hockey, marathon, triatlon en voetbal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?