Belgische olympiër aan de start van Battle of Thor

Op 4 september worden er 7000 deelnemers verwacht voor Battle of Thor. De obstacle run in Genk is aan zijn tweede editie toe en verwelkomt zondag een Belgische atlete die meedeed aan de voorbije Spelen in Rio.

Met een recordaantal van 7000 deelnemers is de tweede editie van Battle of Thor volledig volzet. Deze loodzware loopwedstrijd maakt deel uit van de KBC Spartacus Series en behoort inmiddels tot de grootste obstacle runs van Europa.

Als enige in de KBC Spartacus Series wordt er bij de Battle of Thor – naast een langere omloop van 12 km met 18 hindernissen – ook een kortere afstand van 7 km met 13 hindernissen aangeboden. 2600 deelnemers kiezen voor de 7 km, 4400 wagen zich aan het volledige parcours.

Schepen van Sport Ali Çaglar: “We zijn blij om opnieuw zo’n grote groep sportievelingen te ontvangen in Genk. Battle of Thor is met zijn twee afstanden een mooie aanvulling op het sportaanbod dat we als stad reeds bieden en bewijst nog maar eens dat Genk een echte sportstad is.”

Deelnemers

Wie denkt dat Battle of Thor enkel voor stoere mannen is, heeft het helemaal mis. 37,5% van de deelnemers zijn vrouwen. Een van de opvallendste deelneemsters is Manuela Soccol. Zij nam in Rio deel aan de olympische marathon en staat zondag puur voor de fun aan de start in Genk. Het opvallendste damesteam is de A-ploeg van volleybalclub Jaraco As, dat dit jaar debuteert in de hoogste klasse. Niet minder dan 2750 deelnemers schreven zich in groep in en staan dus samen met hun vrienden, ploegmaats, collega’s, … aan de start.

Aangezien het evenement volzet is, kan je je niet meer inschrijven, maar supporteren en meegenieten van de geweldige sfeer kan uiteraard wel. De toegang tot het evenement is gratis.

Parcours – Locatie

Start en finish liggen in het Thor Park, in de schaduw van de oude schachttorens van Waterschei. Een groot stuk van het parcours loopt door Klaverberg, een prachtig natuurgebied.

“Na een succesvolle eerste editie verwelkomen we met plezier Battle of Thor opnieuw op deze unieke locatie, niet alleen een innovatieve, maar ook een sportieve site”, aldus burgemeester Wim Dries, die zondag het startschot geeft om vervolgens de 7 km mee te lopen.

Het parcours oogt opnieuw spectaculair en gaat zoals vorig jaar richting de loodzware mijnterrils van As. 18 hindernissen liggen verspreid over het parcours. Een van de nieuwe hindernissen is ‘Cargo’, waarbij de deelnemers de oversteek tussen enkele containers moeten maken via een groot net. Een van de leukste hindernissen zal opnieuw de ‘Tobogaaan!’ zijn, een gigantische schuifaf van maar liefst 32m, dat is nog eens 8 m langer dan vorig jaar.

Praktisch

Zondag 4 september
Event site: Thor Park (Oude Mijnsite aan de André Dumontlaan in Waterschei-Genk)
Afhalen deelnamepakket: vanaf 10u
Start eerste wave 7 km: 12u
Start eerste wave 12 km: 14u
Start laatste wave: 16u27
T-shirt en medaille voor elke deelnemer

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?