Belgische loper is held in Nederland

Op de halve marathon van Ell in Nederlands Limbug was niet de winnaar, maar wel Rudi Stienen de held. Onze landgenoot reanimeerde tijdens de wedstrijd een collega-loper en finishte nog in 1u49:06.

Op goed een kilometer van de eindmeet zag Stienen twee andere lopers langs de kant van de weg zich ontfermen over een andere collega. “Ze vertelden dat het goed mis was. Vanaf dat moment heb ik intuïtief gehandeld”, vertelt Stienen in Het Belang van Limburg. “Toen ik geen hartslag voelde, ben ik meteen beginnen te reanimeren met behulp van Ronny Siborgs uit Zutendaal. Twintig jaar geleden heb ik op school een cursus gekregen, maar praktijkervaring had ik niet.”

De reanimatiepogingen van de de 37-jarige man uit Neeroeteren leken aanvankelijk succesvol, maar toen het slachtoffer opnieuw het bewustzijn verloor, schoot ook een groepje lopers uit Meeuwen te hulp. Toen de ambulance arriveerde, was het slachtoffer, de 37-jarige Ronald Versteegen uit het Nederlandse Weert, alweer bij zijn positieven.

Zelf heeft Rudi Stienen nog de finish gehaald en dat in 1u49:06. “Maar in die laatste kilometer spookten er allerlei gedachten door mijn hoofd die niets meer met lopen te maken hadden.”

De broer van het slachtoffer, dat het goed maakt maar wel nog op de afdeling intensieve zorgen ligt, nam ondertussen al contact op met de Belgische held om hem uitvoerig te bedanken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?