Belgische is jongste vrouwelijke finisher ooit van de Transalpine-Run

Stéphanie Adriaens uit Hamme heeft vorige week samen met haar vader Jan de Transalpine-Run gelopen. Met haar 18 lentes is ze de jongste vrouwelijke finisher ooit aan deze 268 km lange loopwedstrijd.

Exact 18 jaar en 25 dagen oud was Stéphanie Adriaens uit Hamme toen ze eerder deze maand in het Italiaanse Sulden de finish bereikte van de Transalpine-Run. Daarmee was ze de jongste vrouwelijke finisher ooit van deze achtdaagse loopwedstrijd van 268 km en meer dan 16.000 hm. De kans dat Stéphanie snel haar record kwijt zal spelen, is vrij klein want je moet minstens 18 jaar oud zijn om te mogen deelnemen aan deze extreme uitdaging.

Dat Stéphanie dit jaar aan de start stond van de Transalpine-Run had alles te maken met haar papa Jan. In 2010 had die al deelgenomen, maar door een blessure moest hij één dag voor het einde de handdoek gooien. Toen al maakte hij plannen om deze onvoltooide symfonie af te werken en dochter Stéphanie stelde voor om dat ooit samen te doen.

Nadat hij vorig jaar al de finish bereikte met zijn zoon Fréderic, trok Jan dit jaar op pad met dochter Stéphanie. “Ik had vroeger wel aan atletiek gedaan, maar dat was echt al heel lang geleden. Ik pikte de draad van het lopen weer op, maar veel verder dan 10 kilometer heb ik vooraf nooit gelopen. Ik nam deel aan welgeteld één langere wedstrijd, de Trail du Val d’Heure van 36 kilometer”, vertelt Stéphanie over haar minimale voorbereiding.

Als teamnaam kozen Stéphanie en Jan voor A walk in the park, maar dat werd het allesbehalve. Onder meer door het warme weer sukkelde Jan de eerste dagen met de maag, terwijl Stéphanie in de tweede wedstrijdhelft last kreeg van helse pijnen in de bovenbenen. “Vooral de afdalingen waren een echte marteling”, vertelt Stéphanie. “Twee dagen voor het einde was ik er klaar mee en dacht ik aan stoppen. Papa deed echter alles om me te helpen, zo droeg hij de hele tijd mijn rugzak. Ook het bezoek van mama Ingrid op de laatste dag betekende een ferme opsteker en uiteindelijk bereikten we samen de finish.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?