Belgisch en gratis: app die je veiligheidsgevoel (en dat van je naasten) vergroot

Al gehoord van Safone? Twee landgenoten lanceerden een tijd geleden de app die je veiligheidsgevoel bevordert.

We gaan terug naar eind 2016. Toen lanceerden onze landgenoten Olivier Beaujean en Stephane de Biolley de app Safone. Ondertussen gebruiken al meer dan 6000 mensen de app. Zelfs Iraniërs hebben de app op hun smartphone staan.

Maar wat is Safone nu eigenlijk? Volgens de makers is het ‘de meest gebruiksvriendelijke, persoonlijke veiligheidsapp die er bestaat, met een unieke hoofdtelefoon-feature’. Dat vertalen we even naar de praktijk …

Je geef in de app aan wat je bestemming is voor de tocht (fietsen, lopen, wandelen, met de wagen) die je gaat ondernemen. Je geeft ook aan wie je ‘guardians’ voor die tocht worden. Lees: mensen die graag willen weten dat je veilig op je bestemming geraakt bent (of kunnen ingrijpen als er iets fout loopt). Verloopt alles volgens plan en arriveer je op je bestemming? Dan krijgen je guardians automatisch een berichtje. Voel je je onderweg onveilig? Dan kan je het alarm activeren. Dat kan je doen door op de ‘help’-button te drukken, of door je oortjes uit te trekken. Je guardians zijn zo meteen op de hoogte dat er wat mis is én waar je je bevindt.

Interessant voor heel veel doelgroepen, dus. Denk aan lopers, maar ook aan ouders die niet altijd even gerust zijn als hun kinderen met de fiets naar school trekken. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android. Hieronder zie je nog een kleine tutorial.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?