Belgisch & duurzaam: deze sportcollectie is geïnspireerd op de GR 5A Kustroute

Tom Merlevede en Sarah Liefooghe hebben hun passie voor lopen en duurzaamheid samengebracht in hun sportlabel ‘Little by Little’ en combineren authentieke duurzaamheid met inspirerende looplocaties.  

Bij Little by Little wordt duurzaamheid doorgetrokken in de volledige bedrijfsvoering – van grondstof tot product, verkoop en de terugname van oude kledij om het een nieuw leven te geven. Er wordt nagedacht over elke stap in het proces, waardoor Tom en Sarah graag spreken van ‘authentieke duurzaamheid.’ Zo is hun kledij niet enkel gemaakt uit gerecycleerde materialen, maar werkt hun website ook op hernieuwbare energie.

Bovendien is de hele collectie ‘made in Belgium’, waarmee niet enkel transportkilometers gereduceerd worden, maar er ook onder de meest strenge milieunormen en met respect voor alle betrokkenen gewerkt wordt.

Inspirerende looproutes

Om hun eerste collectie ‘kustroutecollectie’ vorm te geven baseerde Little by Little zich op het ‘Close The Loop’ model van Vlaanderen Circulair en Flanders DC.

Ondanks de schoonheid van je vertrouwde loopomgeving zijn er zoveel mooie plaatsen in Vlaanderen, België en de wereld om al lopend te gaan ontdekken. Little by Little wil je helpen bij het vinden van looproutes en je inspireren om nieuwe looplocaties te gaan verkennen. Elke collectie is daarom opgedragen aan een unieke looplocatie.

Voor hun eerste collectie zochten Tom en Sarah inspiratie aan onze Belgische zee, en meer de bepaalde de GR 5A Kustroute. De kustroute start in De Panne aan de GR-boom op Oostergrenspad en loopt tot in Wenduine. Tijdens deze route passeer je talloze iconische plaatsen die onze kust rijk is. De hoge Blekker – De Doornpanne – Het Albert monument – De Calidris – De Koningin der badsteden – Vosseslag en meerdere Vuurtorens en zoveel meer. Het is dan ook niet toevallig dat de items van hun eerste collecties de namen van deze plaatsen zijn.

Wil je deel uitmaken van dit nieuw Belgisch en duurzaam verhaal? Bekijk dan hier de collectie en shop jouw favoriet.

Om Little by Little en onze planeet waarop we lopen te ondersteunen, krijgen nieuwe abonnees op RunningBE magazine nu ook 25 euro korting op een product naar keuze uit de Kustroutecollectie.

Lees hier meer over het aanbod.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?