Belgisch duo breekt wereldrecord marathonlopen met rolstoel

Lotte De Vet en Kimberly Menu hebben de marathon van Barcelona gefinisht en samen een nieuw wereldrecord op de tabellen gezet. Ultraloopster Lotte De Vet liep de marathon uit in een tijd van 3u25’ terwijl ze haar vriendin Kimberly voortduwde in haar rolstoel. Met die tijd doen ze maar liefst een halfuur beter dan het vorige wereldrecord.

Dat Lotte De Vet (27) uit Brasschaat niet verlegen is om een sportieve prestatie, mag blijken uit haar indrukwekkend palmares. De jonge atlete liep al eerder de Marathon des Sables, reed de Crocodile Trophy (700 km), fietste de Mont Ventoux op met een eenwieler en finishte La Cannibale, een mythische fietswedstrijd van 173 km met 6 cols.

Lotte is in het dagelijks leven leerkracht in het buitengewoon onderwijs en leerde Kimberly (26) kennen tijdens een van de zitskivanaties die Lotte begeleidde als monitor. De vriendinnen trokken met ambitie naar Barcelona: “We wilden onder het oude record van 3u54′ duiken en dat is ruimschoots gelukt”, blikt Lotte terug in Het Nieuwsblad. “Barcelona was trouwens de enige stad waar de we de marathon mochten lopen met de rolstoel. In Berlijn en Amsterdam mocht het niet om veiligheidsredenen. We hadden al eens een goede tijd behaald in Wuustwezel, 3u35’, maar dat parcours is niet officieel erkend dus kwam dat niet in aanmerking voor het wereldrecord. Nu zullen we het bewijsmateriaal met onze tijd opsturen naar het World Guinness Book of Records, waar het dan in de editie van 2023 in opgenomen zal worden.”

Lotte begeleidt mensen voor wie sporten niet zo evident is en werkt mee aan het revalidatieproject van Marc Herremans ‘Athletes for Hope’. “Met ons team van atleten zamelen we geld in voor de aankoop van een staprobot voor kinderen om hen te helpen revalideren.” Kimberly heeft SMA, spinale musculaire atrofie en zit bij de To Walk Again foundation van Herremans. Hun wereldrecord is dus veel meer dan enkel een sportief huzarenstukje.

Proficat, Lotte en Kimberly!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kimberly Menu (@kimberly_menu)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?