Belgen lopen Zwitserse trailrun

Lopen in de vrije natuur - trail running - wordt steeds populairder. Daar is de Zwitserse 'Trail Verbier Saint-Bernard' van afgelopen weekend het levende bewijs van. Twee Belgen kwamen aan de start.

De Col du Grand Saint Bernard staat centraal op deze trail run. (foto trail verbier saint-bernard)
Hoofdsponsor Columbia, die er al van de eerste editie in 2009 bij was, stuurde onder andere de 29-jarige Benjamien Vanhaverbeke en de 37-jarige Steven Van Nimmen naar deze Zwitserse loopwedstrijd in de vrije natuur. Benjamien – een fervent loper – legde de Traversée, goed voor 61 km en 4.000 hoogtmeters, af in 10u30, Steven – een fervent stapper – haalde de eindmeet in 14u15.

De Trail Verbier Saint-Bernard was pas aan zijn derde editie toe, maar is met zo’n 1.000 lopers van 19 nationaliteiten nu al een vaste waarde op de internationale trailkalender. Deze lange afstandsloop op voetgangerspaden in de Zwitserse Alpen neemt de deelnemers mee door vijf valleien, dertien dorpen en langs de historische Col du Grand Saint Bernard.

Naast de Traversée kon er ook gestart worden in La Boucle (110 km en 7000 hoogtemeters). Zelfs kinderen van 4 t.e.m. 14 jaar konden er deelnemen aan een ontdekkingsloop, de zogenaamde Trail Découverte.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?