Belgen lopen en fietsen massaal voor goede doel

De Belgen hebben massaal hun hart getoond tijdens de Samsung Hope Relay campagne. Tussen 1 juli en 12 augustus liepen, wandelden en fietsten ze 60.000 euro bij elkaar voor SOS Kinderdorpen.

Samsung wilde als wereldwijde partner van de Spelen in Londen 2012 het olympische gevoel losmaken bij alle Belgen. Het organiseerde deze zomer daarom een estafette waaraan iedereen kon meedoen: de Samsung Hope Relay.

Deelnemen was simpel: gewoon de speciale Samsung Hope Relay app downloaden op je smartphone en in beweging komen. De app hield bij hoeveel kilometers je wandelde, liep of fietste. Voor elke afgelegde kilometer maakt Samsung een euro over aan SOS Kinderdorpen.

En dat de Belgen een gouden hart hebben, blijkt overduidelijk uit de eindbalans. Ze renden en trapten maar liefst 60.000 euro bijeen. Kim Gevaert, de meter van SOS Kinderdorpen in België, nam de cheque in ontvangst uit handen van Jeroen Rigole, Manager PR van Samsung Electronics Belgium.

De opbrengst wordt besteed aan activiteiten en projecten die de communicatieve, educatieve en sociale capaciteiten van de SOS kinderen in België versterken (spraaktherapie, speeltherapie, praktisch filosoferen, educatieve opvolging, zomerkampen en culturele activiteiten).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?