Belgen genieten het meest van hardlopen

ASICS voerde voor zijn 60ste verjaardag een Europees onderzoek uit naar het 'waarom' achter het hardlopen. Daaruit blijkt dat Belgen het meest van alle Europeanen genieten van de sport.

De Belg geniet het meest van alle Europenanen van hardlopen. (foto belga)
ASICS voelde voor het onderzoek 3500 hardlopers uit 7 landen (Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje) aan de tand. Een opvallend feit is dat in alle landen naar voren komt dat hardlopen een kwestie is van “first the body, then the mind“.

Het gaat in eerste instantie om lichamelijke voordelen (conditie opbouwen en gewichtsverlies) en na verloop van tijd verschuift de balans meer naar geest (hardlopen is leuk en stress verlagend).

Volgens het onderzoek is de Belgische loper een blauwdruk van de gemiddelde Europese loper. Maar hij geeft vooral ook het goede voorbeeld, want van alle Europeanen geniet hij het meest van zijn sport.

De Belgische loper gelooft ook sterk in de kracht van muziek om langer en verder te lopen. Hij beschouwt lopen als een manier om zich te verbeteren in een andere sport (19%) en om fit te geraken en gewicht te verliezen (65%). Bovenal slaagt de Belgische loper erin om alles uit de sport te halen wat het zo de moeite waard maakt, van fysieke tot geestelijke gezondheid.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?