Belgen aan het feest op Ultra-Trail du Mont-Blanc

7.500 trailrunners hebben het voorbije weekend deelgenomen aan een van de vijf races van de The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc. Landgenoten Bernard Godon en Alain Steeman wonnen de PTL. Bekijk de foto's!

De The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc was dit jaar toe aan zijn twaalfde editie. Het hoogtepunt van het weekend was zoals steeds de UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc; 168 km & 9.600 hm), die werd gewonnen door de Fransman Francois D’Haene en de Amerikaanse Rory Bosio.

Het modderige parcours resulteerde in veel uitvallers (35,17%). “De race was dit jaar veel uitdagender en daarom voelt het ook als een grotere beloning”, aldus Bosio. “Mijn lichaam heeft het zwaarder te verduren gehad vanwege het lastige terrein. Ik heb er wel meer van kunnen genieten dan vorig jaar. Er waren zoveel toeschouwers, zelfs tijdens de hoosbuien, en daar kreeg ik enorm veel energie van.”

Op de PTL (La Petite Trotte à Léon; 300 km & 28.000 hm) waren Belgen aan het feest. Bernard Godon en Alain Steeman van het team Les Patrouilleurs Célestes wonnen deze wedstrijd, die in tegenstelling tot de vier andere races niet individueel maar in teams van twee of drie personen gelopen moet worden. In totaal kwamen er zo’n 200 Belgen in actie het voorbije weekend.

Naast de UTMB en de PTL waren er ook nog de CCC (Courmayeur Champex Chamonix; 101 km & 6.100 hm), TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie; 119 km & 7.250 hm) en OCC (Orsières – Champex – Chamonix; 53 km & 3.300 hm).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?