Belgen aan de top in Singapore

Op de Vertical Marathon in Singapore liepen de Belgen vorig weekend letterlijk en figuurlijk naar de top. Met Vanja Cnops, Omar Bekkali en Olivier De Man finishten drie landgenoten na 1.336 treden in de top 10.

In totaal deden meer dan 2.100 sportievelingen mee aan de verschillende wedstrijden op de Vertical Marathon in Singapore. In de hoofdwedstrijd liep de elite om ter snelst de 73 verdiepingen en 1.336 treden van het Swissötel, goed voor 226 meter hoogteverschil, omhoog.

De Australiër Mark Bourne won in 6’51”, met 14 seconden voorsprong op zijn landgenoot Darren Wilson en 15 seconden op de Pool Piotr Lobodzinski. De Duitse topfavoriet Thomas Dold werd ‘maar’ vierde, maar behoudt wel het parcoursrecord (6’46”). Onze landgenoten Omar Bekkali en Olivier De Man werden respectievelijk vijfde en negende.

Bij de vrouwen was viervoudig Empire State Building Run Up-winnares Suzanne Walsham al voor de achtste keer de snelste, ditmaal in in 7’57”. Onze landgenote Vanja Cnops werd tweede op anderhalve minuut.

Singapore was de voorlaatste manche van het Vertical World Circuit, dat startte in New York en daarna ook nog Basel, Taipei, Peking en Hanoi aandeed. Het International Commerce Center in Hong Kong wordt met zijn 82 verdiepingen en 2.120 treden op 1 december het strijdtoneel voor de afsluiter van het regelmatigheidscriterium.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?