Belg ziet goud nipt door de vingers glippen in prestigieuze obstacle run

Rat Race Dirty Weekend. Bij heel wat obstacle runners gaat het hart sneller slaan als ze die vier woorden horen. Afgelopen weekend was het weer tijd voor een nieuwe editie van deze bekende obstacle run.

Onze landgenoot Sven Maes had dit jaar een doel gemaakt van Rat Race Dirty Weekend, de obstacle run van 32 kilometer waarbij je 200 hindernissen moet overwinnen. Sven mocht ambitieus zijn, want de voorbije jaren had hij al een zilveren en bronzen medaille veroverd in Engeland. Zijn conditie was in ieder geval dik in orde, zo bewees zijn prestatie op de AG Antwerp 10 Miles van eind april. Hij eindigde met 55’14” (een PR) in de top 50.

Op weg naar goud

Sven leek dit jaar lange tijd op weg naar goud. Hij bouwde in de aanvangsfase een voorsprong uit, samen met Daniel Titcomb. Bij de zwempassages was onze landgenoot duidelijk de betere. Zijn ervaring als triatleet zorgde ervoor dat hij een voorgift van zo’n twee minuten bij elkaar kreeg. “In de slotfase keek ik achterom, maar er was niemand te zien”, vertelde Sven aan onze redactie. “Ik dacht dus dat ik ging winnen.” Maar in de laatste kilometer verscheen Titcomb weer ten tonele. Bij de laatste hindernis – een loopband die omhoog liep – ging de thuisloper nog op en over Sven. Titcomb won in 3u04’02”, Sven (hieronder op de foto links naast de winnaar) finishte een kleine halve minuut later.

Bij de vrouwen was het minder spannend. Daar won Nicola Johnson (3u34’06”). Kate Stillwell pakte het zilver, maar finishte wel pas een halfuur na de winnares.

Andere toppers

De knappe prestatie van Sven was geen donderslag bij heldere hemel. Niet alleen omdat hij de voorbije jaren al sterk gepresteerd had tijdens Rat Race Dirty Weekend, maar ook omdat de prestaties van ons kleine landje in de obstacle run-wereld best gezien mogen worden. Op het voorbije wereldkampioenschap veroverde Thibault Debusschere nog brons, op het recentste EK pakte hij goud. Ook in de breedte presteert ons land goed tijdens grote obstacle run-events.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?