Belg wint Outback Marathon

Niets leuker dan een loopwedstrijdje meepikken op je vakantiebestemming. Zo nam Jurgen Huybrechts afgelopen weekend deel aan de Australian Outback Marathon ... die hij nog won ook!

Jurgen Huybrechts is momenteel nog op vakantie met zijn gezin bij zijn schoonzus, die al enkele jaren in Melbourne woont. “Voor we vertrokken, zei ik al lachend tegen mijn vrouw dat ik misschien een marathon moest inplannen. Een kwartiertje later was ik ingeschreven voor de Australian Outback Marathon“, vertelt Huybrechts in Het Nieuwsblad.

De 37-jarige Puttenaar dacht op basis van de uitslagen van vorig jaar wel kans te maken op de overwinning, maar na een slechte voorbereiding en de verkenning van het zware parcours werden de ambities meteen bijgesteld.

Toch won Huybrechts de Outback Marathon in 2u54’42”, met een kwartier voorsprong op de nummer twee. “De wedstrijd is dan ook vooral een belevingsevenement. De meeste deelnemers waren geen echte wedstrijdlopers. Ook ik heb uiteindelijk niet het volle pond gegeven. Onderweg probeerde ik nog wat te genieten van de unieke omgeving.”

Ook het weer bleek in het voordeel van onze landgenoot. “Het was echt typisch Belgisch: zo’n 10 graden en hier en daar een spatje regen. Het was daar al 15 jaar niet meer zo koud geweest. Ideaal voor een Belg dus.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?