Belg wint non-stop woestijnloop van 260 km

Steven Sleuyter heeft vannacht de Ocean Floor Race gewonnen. Onze landgenoot legde de 260 km door de Egyptische woestijn af in 46 uur, zonder te stoppen!

De dertig deelnemers uit alle hoeken van de wereld kregen 96 uur de tijd om de 260 km in de Sahara af te leggen, en dat enkel met behulp van een gps met coördinaten. Steven Sleuyter had maar de helft van de tijd nodig en was daarmee twee uur sneller dan de winnaar van 2013.

De Oostendse ondernemer liet telefonisch via familie weten erg vermoeid, maar ook overgelukkig te zijn. “De race was loodzwaar, maar de moeite waard. Een mens kan veel als het echt moet!”, klonk het. Zijn voeten zouden wel erg gehavend uit de strijd gekomen zijn.

Sleuyter is een ervaren ultraloper. De Oostendse commercieel directeur van de Groep Sleuyter nam eerder deel aan de Marathon des Sables in Marokko, de Atacama Crossing in Chili, de Sahara Race in Egypte, de Grand to Grand Ultra in de Grand Canyon en de 12-uren pisteloop in Barcelona. Op deze laatste drie wedstrijden was hij telkens goed voor de tweede en derde podiumplaats, en nu heeft hij dus die felbegeerde gouden medaille te pakken.

Het was wel de eerste keer dat Sleuyter aan zo’n lange non-stop loopwedstrijd deelnam. Hij noemde de Ocean Floor Race vooraf zijn grootste uitdaging ooit. Zondag doet hij zijn relaas in De Zevende Dag op één.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?