Belg vindt oplossing voor stinksokken

Nooit meer stinkende sokken. We kennen mensen die er veel geld voor overhebben. Maar 15 euro volstaat al, zo blijkt.

Rudiger Mees is een ondernemer uit eigen land en biedt met zijn bedrijf Suprgoods sokken aan die niet stinken. Een paar kost 15 euro (check de website hieronder voor meer info).

Het ‘geheime’ element van de niet-stinkende sokken is zilverdraad. Die doodt de bacteriën, waardoor er zelfs bij zweetvoeten geen onaangename geurtjes ontstaan. Mees verduidelijkt in Het Laatste Nieuws: “De firma waarmee ik samenwerkte, gebruikte de technologie onder andere om pleisters te maken die sterieler blijven. Waarom zou ik zo’n zilverdraad dan niet gebruiken voor sokken, dacht ik.”

De sokken zijn niet gemaakt uit het voor de hand liggende katoen. Mees zocht zijn heil bij bamboe: “Dat heeft grotere poriën tussen de moleculen, waardoor het zweet naar buiten trekt. Zo blijven de sokken in de winter warmer, en in de zomer frisser.” Dat heeft onder meer ook als voordeel dat je in principe gemakkelijk een week lang dezelfde sokken kan dragen, zonder dat je ze hoeft te wassen. Mede daardoor gaat Mees zich ook richten naar de wandelaars. Benieuwd of er ooit ook een variant voor lopers op de markt komt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?