Belg tweede op ultramarathon in Grand Canyon

Steven Sleuyter is knap tweede geworden op de Grand to Grand Ultra. Dat is een loodzware meerdaagse ultramarathon in de omgeving van de Grand Canyon.

In totaal moesten de 121 deelnemers van over de hele wereld 273 km afleggen over zes etappes in zeven dagen tijd. De start vond plaats aan de noordelijke rand van de Grand Canyon en finishte in het Grand Staircase National Park. Sleuyter deed 33u31:16 over de race en strandde op meer dan twee uur van de Spaanse winnaar Vicente Juan Garcia Beneito

“Dit is een droom die uitkomt”, aldus de West-Vlaming, die na zeven kilometer al zwaar viel, in Het Nieuwsblad. “Mijn schouder was uit de kom en ik had ernstige schaafwonden aan mijn voorarm. Gelukkig kon ik nog verder lopen en ik eindigde die etappe nog derde.”

Sleuyter, in het dagelijks leven commercieel directeur van de Groep Sleuyter, was de enige amateur op het podium. “Ik loop gemiddeld 150 km week, met pieken tot 230 km. Allemaal na de werkuren dus. Lopen is een passie en dit soort wedstrijden is gewoon fantastisch.”

Voor Sleuyter is het zijn beste resultaat ooit. Vorig jaar eindigde hij al eens derde in de Sahara Race in Egypte. Hij nam ook deel aan gelijkaardige loopwedstrijden als de Marathon des Sables in Marokko en de Atacama Crossing in Chili.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?