Belg trapt door in Vietnam

Onze landgenoot Omar Bekkali heeft afgelopen weekend in Vietnam de Landmark 72 Hanoi Vertical Run gewonnen. Hij klimt daardoor naar de derde plaats in het klassement van het Vertical World Circuit.

Bekkali liep de 72 verdiepingen van het Landmark 72-gebouw, goed voor 1.914 treden en 350 meter hoogteverschil, omhoog in 10:06. Onze 34-jarige landgenoot was daarmee drie seconden sneller dan de Italiaan Fabio Ruga. De Fransman Clement Dumont volgde nog eens 43 seconden later als derde. Bij de vrouwen was de Australische Suzy Walsham voor de vierde keer dit jaar de snelste in 11:20.

In totaal bestormden meer dan 300 lopers, professioneel en recreant, het hoogste gebouw in Vietnam. Bekkali houdt aan zijn zege iets meer dan 1.000 euro over. Het is zijn eerste zege dit seizoen in de Vertical World Tour, die in Hanoi na New York, Londen, Bazel, Berlijn en Taipei aan zijn zesde manche toe was. Er volgt nu nog een trappenloop in Singapore en de finale in het Braziliaanse Sao Paulo. In het klassement wordt de Belg derde, na Ruga en levende legende Thomas Dold, die niet meeliep in Hanoi.

“Het was een zware wedstrijd en mijn concurrenten stuwden me naar een hoger niveau”, aldus Bekkali. “Landmark 72 is het tweede hoogste gebouw van de Vertical World Tour, hetgeen de wedstrijd extreem moeilijk maakte. Maar het fantastische zicht over Hanoi na het bereiken van de meet maakte de inspanning de moeite waard.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?