Belg sport vaker voor hij gaat werken

Steeds meer Belgen sporten voor ze gaan werken. Wat zijn de voordelen daarvan?

Fitnessketen Jims opent vanaf 1 september in de grote steden een uurtje vroeger (7u in plaats van 8u). Reden: 15% van de klanten meldt zich al vanaf 8u aan. En concurrent Basic-Fit heeft al heel wat vestigingen die 24/24u open zijn. In die sector nemen ze een trend waar die overgewaaid komt uit de VS: mensen willen steeds vroeger sporten.

Gezondheidscoach Sonja Kimpen verklaarde die evolutie dinsdagochtend op Qmusic: “Mensen willen al gesport hebben vooraleer ze aan hun dagtaak beginnen. Dat geeft hen energie en zo moeten ze er overdag geen rekening mee houden. Vaak krijgen mensen in de loop van de dag nog extra werk en komen ze niet meer aan sporten toe.”

Dan is er ook nog de vraag: is het beter om ’s ochtends te sporten of niet? Sportdokter Chris Goossens vertelt in Het Nieuwsblad dat er weinig verschil is: “Wel schakel je over op vetverbranding, als je nuchter traint aan een lage intensiteit. Doe dat drie keer per week een maand lang en je verliest zo’n anderhalve kilo lichaamsgewicht.” Wie dat belangrijk vindt, haalt dus zeker voordeel uit vroege sportsessies. Het kan in dat geval zeker geen kwaad om onze tips over het vetloopje even te bekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?