Belg op podium in de Sahara

Steven Sleuyter is derde geworden in de Sahara Race, een meerdaagse ultraloop waarbij in zes etappes 250 km door de bloedhete Egyptische woestijn afgelegd moest worden. Bekijk de foto's!

Van de zes etappes waren de eerste vier een marathon, de vijfde zelfs een dubbele marathon en de zesde een ereronde bij de piramides van Giza. De deelnemers moesten hierbij zelf al het nodige materiaal meezeulen voor de hele week. Pikant detail: de Egyptische woestijn is de grootste en met temperaturen tot 50°C ook nog eens de warmste ter wereld. Van de 140 deelnemers aan de start haalden er dan ook maar 114 de finish.

De Sahara Race is de derde van de vier manches van The 4 Deserts. De Spanjaard Vicente Juan Garcia Beneito was na de Atacama Crossing in Chili en de Gobi March in China nu ook in Egypte de snelste. Hij legde de 250 km af in 25u56:12, bijna drie kwartier trager dan het wedstrijdrecord. De Canadees Simon Donato werd tweede op bijna drie uur. Onze landgenoot Steven Sleuyter vervolledigde het podium met bijna drie uur en een kwartier achterstand.

Sleuyter was niet aan zijn proefstuk toe. De commercieel directeur van Groep Sleuyter nam eerder al deel aan de Marathon des Sables en de Atacama Crossing, waarin hij achtste werd.  Hij bereidde zich voor door ongeveer 200 kilometer per week te lopen, vooral in de duinen om aan het zand te wennen. Daarnaast trainde hij ook in de sauna om wat meer gewoon te geraken aan de temperatuur.

Volgend jaar wil Sleuyter deelnemen aan de Gobi March, zodat hij in 2014 ook het vierde luik van The 4 Deserts op Antarctica kan volbrengen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?