Belg loopt dwars door Amerika in 48 dagen

Glenn Paridaens wil deze zomer de 4.800 km van de west- naar de oostkust van Amerika in 48 dagen afleggen. Dat de 21-jarige Ekerenaar astma heeft, mag hem niet tegenhouden.

4.800 km in 48 dagen, da’s goed voor tweeënenhalve marathon per dag. Als Glenn Paridaens erin slaagt om in die tijdspanne van Californië naar New York te lopen, verbreekt hij meteen twee wereldrecords: dat van snelste Trans-America Run (nu: 51 dagen en 20 uur) en dat van de meeste opeenvolgende 100 km-lopen (nu 14 op rij).

Paridaens schat dat hij dagelijks ongeveer 12 uur aan het lopen zal zijn (pauzes niet inbegrepen). Hij zal elke dag ongeveer 7.000 kcal verbranden en over de hele periode ongeveer 160 liter water drinken.

Dat hij astma heeft, vormt voor de student grafisch design geen struikelblok. “Hoe meer ik loop, hoe minder last ik daarvan heb. Ik moet enkel mijn medicijnen tijdig innemen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Glenn kreeg de (ultra)loopkriebel te pakken in 2013. “Ik voelde toen de nood om mezelf uit te dagen en meer uit het leven te halen. Onder het motto: alles is mogelijk, je moet het gewoon doen”, zegt hij op zijn website.

Glenn liep in april 2013 als beginner meteen een marathon. In augustus van datzelfde jaar waagde hij zich al aan een ultramarathon en in april 2014 liep hij de DVV Antwerp Marathon en de DVV Antwerp 10 Miles na elkaar uit. Vorige zomer overbrugde hij de 2.400 km tussen Antwerpen en het Spaanse Finnistera in 37 dagen voor Kom op Tegen Kanker.

“Ik loop omdat ik het graag doe, en zolang ik er van geniet blijf ik lopen”, besluit Glenn op zijn website.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?