Belg eindigt 3de in ‘grootste obstacle run ter wereld’

Onlangs stond in ons land de Spartacus Run in Boom op de agenda, maar voor sommigen mag het nog wat extremer zijn. Een landgenoot eindigde derde in 'de grootste obstacle run ter wereld'.

Vorig weekend stond de Dirty Rat Race op het menu. Een obstacle run die gewonnen werd door Tristan Steed in een tijd van 2 uur en 50 minuten. Daarmee was hij tien minuten sneller dan Sven Maes. Onze landgenoot eindigde op een knappe derde plek (zie hieronder). 

Loodzwaar parcours

Die finishtijden doen je misschien al vermoeden dat die Dirty Rat Race niet de makkelijkste obstacle run ter wereld is. En da’s nog zacht uitgedrukt. De wedstrijd in het oosten van Engeland profileert zich als de grootste obstacle run ter wereld. De deelnemers krijgen er een parcours van 20 mijl (32 km) voor de kiezen en moeten onderweg afrekenen met 200 (!) obstakels.

En voor wie zich ook daar nog maar weinig bij kan voorstellen: bekijk zeker het filmpje hierboven. Vorig jaar maakte een deelnemer een opname van heel zijn tocht. Hij monteerde dat zodanig dat je de 200 hindernissen op 5 minuten tijd ziet voorbijkomen.

Nog op zoek naar een obstacle run in de buurt? Op 27 en 28 mei vindt in Schaijk de Breakout Run plaats. Op 24 juni kan je in Durbuy terecht voor Battle of the Ardennes. Beide wedstrijden maken deel uit van de KBC Spartacus Series.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?