Belg betaalt 9000 euro voor reis die hij niet krijgt

Oplichters kom je helaas overal tegen. Ook in de loopwereld. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens een uitzending van 'Opgelicht' op de Nederlandse zender AVROTROS.

Onze landgenoot Yves Hubb wilde vorig jaar samen met een goede vriend de populaire marathon van Chicago lopen. Bovendien zouden de vrouwen van beide heren mee afreizen naar The Windy City om te supporteren. Kostprijs voor de reis (inclusief deelname aan de marathon, vervoer en verblijf voor het kwartet): 9000 euro, geboekt bij Runtravel.

Twee weken voor de afreis liet Runtravel weten dat de trip niet kon doorgaan. De hele marathonvoorbereiding was dus voor niets geweest, en bovendien viel een leuke reis in het water. Als klap op de vuurpijl betaalde Runtravel pas na lang aandringen slechts een fractie van het bedrag terug aan Yves en zijn gezelschap.

Uit de uitzending bleek dat dit helaas geen alleenstaand geval is. Runtravel zou gedupeerde marathonlopers alles samen nog zo’n 100.000 euro schuldig zijn. In het programma vertelde de oprichter van de organisatie wel dat hij een betalingsvoorstel zal doen aan alle betrokkenen. De website van Runtravel is ondertussen trouwens offline gehaald.

Tip

Erik Jan Reuver van de Nederlandse Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) gaf in Opgelicht ook nog de goede tip om reizen te boeken met de SGR-garantie. In België heet dat Garantiefonds Reizen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?