Belg begint aan loopuitdaging van ruim 500 kilometer

Aandacht voor een indrukwekkende looponderneming waaraan onze landgenoot Guy Goossens zich gaat wagen. De man plant 520 kilometer door Australië te lopen.

Guy Goossens gaat regelmatig stevige loopuitdagingen aan. Zo nam hij al deel aan de Marathon des Sables en de Grand to Grand Canyon. Nu is het tijd voor The Track, een tocht van 520 kilometer door Australië. Guy loopt deze ultra voor het goede doel: mensen kunnen een bijdrage storten op rekeningnummer BE46 9731 8163 2736 (Kiwanis Symforosa Lier). De opbrengst gaat integraal naar de kinderafdeling van het H. Hartziekenhuis te Lier.

Onze 54-jarige landgenoot begint op 15 mei aan The Track. Als alles goed gaat, loopt hij de laatste kilometer van de race op 24 mei. De wedstrijd is opgedeeld in negen etappes, waarbij de laatste een stevig uit de kluiten gewassen traject van 137 kilometer is. De deelnemers starten in Alice Springs en finishen aan het bekende Ayers Rock in Uluru.

Guy gaf eerder in Gazet van Antwerpen al aan hoe hij zich voorbereidt op de hoogteverschillen die er hem te wachten staan: “Soms loop ik anderhalf uur lang een brug op en af.” Wie de komende weken in en rond Emblem een man nogal fanatiek een brug op en af ziet rennen, weet dus wat er aan de hand is.

Veel Belgen present

Naast Guy vertegenwoordigen Anita Maes, Danny Switzynck, Ronny Van Dessel, Guy Brosens, Jean-Pierre Ranocha en Sarah Wagemans ons land tijdens deze wedstrijd. Er starten slechts 43 deelnemers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?