Belg begint aan ijskoude 8-daagse race: ‘Liet mijn baard groeien om me te beschermen’

Donderdag 1 februari begint in Canada de Yukon Arctic Ultra. Met aan de start ook 1 landgenoot: Erik Scharpé.

Er verschijnen amper 21 deelnemers aan de start van de langste afstand van de Yukon Arctic Ultra (kleine 500 kilometer). Onder hen 1 Europeaan: onze landgenoot Erik Scharpé uit Minderhout. De man is de zesde Belg in de geschiedenis die zich aan deze ijskoude ultra in bosrijke omgeving waagt. Erik liet weten dat de organisatie hem gewaarschuwd heeft voor een extreem koude editie, met temperaturen die richting de -40 °C en kouder gaan. Aan Het Laatste Nieuws vertelde de 46-jarige loper eerder al dat hij zijn baard had laten groeien om zich te beschermen tegen de koude.

Erik trekt in Canada ook constant een slee met materiaal mee, goed voor zo’n 30 kilo extra gewicht. De man liep eerder al de Jungle Marathon in het Amazonewoud en de Marathon des Sables, maar dit wordt toch een compleet nieuwe ervaring. Ook al omdat de Yukon Arctic Ultra geen etappewedstrijd is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Marathon des Sables). Het enige wat er is, is de tijdslimiet van 8 dagen.

Je kan Erik volgen via de interactieve kaart op de website van de wedstrijd. Je vindt de link onder het filmpje dat je een impressie geeft van hoe het er in Canada aan toe gaat.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?