Belfius Brussels Marathon & Half Marathon wordt Great Run

De Belfius Brussels Marathon & Half Marathon wordt dit jaar een beetje specialer. Het evenement gaat voortaan door het leven als Great Run.

De Belfius Brussels Marathon & Half Marathon, dit jaar op 1 oktober, is het eerste Golazo-evenement dat het kwaliteitslabel ‘Great Run’ krijgt. The Great Run is een begrip in Groot-Brittannië. The Simplyhealth Great North Run, de grootste halve marathon ter wereld, is het vlaggenschip van het bedrijf opgericht door voormalig olympisch atleet en wereldrecordhouder Brendan Foster. Onder het Great Run-kwaliteitsmerk vallen tientallen evenementen (van 5 kilometers tot marathons, van Aberdeen tot Portsmouth), met alles samen meer dan 250.000 deelnemers.

The Great Run Company en Golazo kondigden vorige maand een uitgebreide samenwerking aan die er vooral op gericht is om het sterke loopmerk Great Run verder uit te bouwen in de rest van de wereld. Met een jarenlange traditie van een 5K, halve marathon en marathon op het programma, maar ook door de hoogstaande kwaliteit van het evenement, past de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon helemaal in het rijtje Great Runs.

Toeristen

“Noem het gerust een promotie“, zegt Greg Broekmans, Director running bij Golazo. “Eentje waarbij we in de grote Engelse loopmarkt meteen op de kaart staan. De uitstraling van Brussel als hoofdstad van Europa moet daar zeker ook bij helpen. We mikken dus effectief – zeker op langere termijn – op een flink aantal Engelsen die de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon combineren met een weekendje in onze hoofdstad.”

Golazo en The Great Run Company zullen in de volgende maanden ook nieuwe initiatieven ontplooien om ‘Great Run’ als ‘The World’s Favourite Run’ over de hele wereld uit te bouwen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?